Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Ötletek szemétből (kidobott tárgyak új élete)

Betettük a kaput - avagy egy régi fa kertkapu új élete előszobafogasként

Sajnos ( vagy szerencsére? ) előtte képeket nem tudtam készíteni a kiskapuról, de higgyétek el, amikor azt mondom ez a fa kapu rossz állapotban volt, abban semmilyen túlzás nincs: kezeletlenül hányódott kültéren hosszú évekig, ezért konkrétan szürkés zöldre színezte a moha és több helyen elporlasztotta a szögelést a rozsda ( gyakorlatilag darabjaira hullva várta a sorsát a gazosban ) . Szemétre való lett volna talán már, de nem nekünk! :) Ebben a  cikkben megmutatom majd neked, hogy hogyan élesztettük újra a kaput, vintage hangulatú előszoba fogas formájában.
Sajnos, mivel igazán előtte képeket ( már megint.. ) elfelejtettem készíteni ( akkoriban még nem gondoltam, hogy ebből valaha blog lesz, inkább csak magamnak fotózgattam ) ezért lehet, hogy ez az átalakulás nem lesz így képekben olyan látványos, mint egyébként volt. A kapuról: a házzal együtt járt egy kupac szemét is, ami alól a kertünk sem volt kivétel. Ez a szegény fa kapu is a gazosban hevert. Képzelj a lelki szemeid elé egy zuzmós, zöldes / szürke, rohadt aljú fakupacot. Nna ebből készítettünk mi előszobafogast! :) Nem tehetek róla, egyszerűen meglátom dolgokban a fantáziát, és nem tudom őket elengedni addig míg meg nem csinálom. Ez sokszor nem igazán úgy sikerül, mint ahogy én azt eredetileg elképzeltem, de ha nem próbáljuk meg, nem is sikerülhet, igaz?

A kertkapunál az első legfontosabb teendő az ALAPOS hypos-samponos-vizes takarítás volt ( a hypo ebben az esetben szinte kötelező elem volt, mert a gombát véglegesen ki szerettem volna ölni belőle mindenféleképpen ), majd amikor megszáradt párom dekopírral levágta az aljáról a teljesen menthetetlenül rohadt részeket, utána az elemenként alaposan lecsiszoltam, mester-tapaszoltam a lyukakat és hibákat (ezt szintén lecsiszoltam), utána összeszereltem az elemeket ( nem volt tervben a jövőbeni szétszedhetőség, ezért itt a faragasztóra esett a választásunk ), majd amikor a ragasztó megszáradt jöhetett is rá a festék és a lakk:
Kapott 2 réteg 2 az 1-ben Swingcolor ( vizes bázisú ) krém-fehér zománcfestéket, és 2 réteg ( szintén vizes bázisú ) Basacolors parkettalakkot, a már jól bevált kicsi , szivacs lakkozóhengeremmel.Egy kép csiszolás és tapaszolás közben ( sajnos a kép nem adja át, hogy mennyi réteget kellett róla lecsiszolni, de az erezet és a szerkezet talán visszaadja a lényeget :) )


Azt is visszaadja talán a kép, hogy girbegurba volt,minden darabja.. de amilyen zizis vagyok nekem tetszik :) 
( Ha kicsit részletesebben szeretnél a festési technikámról tanulni, olvasd el a laminált / fóliázott / mdf lap festési útmutatómat ) Amikor a fa kapu alap megvolt már csak a ruhaakasztók kérdése volt az, amit meg kellett valahogy válaszolnunk. Nos végül erre is a sors felelt: párom munkahelyénél lomtalanítás volt, és kidobtak egy farost lemez csíkot, amin 4 db csinos "barokkos" formájú, felcsavarozható akasztó figyelt ( +1 törött ) . És hát ugye a hasonszőrű zizisek vonzzák egymást, szóval párom azonnal pakolta be a kocsiba, mert tudta nekem ez feltétlenül kelleni fog :)  És így is lett :)
Az akasztókkal egy baj volt csak: feketék voltak.  Ezen a ponton már biztos volt, hogy így ebben a  formában nem lesznek jók. Ekkor elhatároztam, hogy a sima , színre festés helyett egy kicsit antikolom majd őket: kaptak egy sötétebb ( kakaó barna ) akril alapszínt, majd amikor ez megszáradt a tetejére (finoman, szivaccsal ütögetve) jött a krémfehér zománc.

Ez volt életem első antikolása (a blogbejegyzések nincsenek időrendi sorrendben :) ) szóval nézzétek el nekem, ha egy kicsit bénácska. Így utólag már én is látom a hibákat, pl. hogy nem kellett volna ennyire nagyon sötét alapszínt választanom, de kezdésnek talán nem rossz :) 
Így utólag belegondolva kellett volna még rájuk egy réteg Harzo T-16 hídképző alapozó is ( mert a fogantyúknak fényes fém felülete volt eredetileg ), szóval ha most újrakezdhetném először T-16-tal alapoznék, és csak utána jönne rá a kakaó barna alapszín és a krémfehér felső réteg. De mindent összevetve szerintem klassz lett, és a lényeg, hogy bírja a gyűrődést!  ( 4 éve készítettük, szóval ez az állítás is megalapozott :)  )
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

kreatív újrahasznosítás

újrahasznosítás

kreatív újrahasználat

újrahasználat

lom

lim-lom

lom mentés

lom átalakítás

kreatív ötletek lomokból

kreatív ötletek használhatatlanná vált tárgyakból

kreatív átalakítás

kreatív felújítás

felújítás

átalakítás

kreatív ötletek szemétből

szemét

környezettudatos

újra hasznos

csináld magad felújítás

csináld magad javítás

diy felújítás

diy javítás

diy átalakítás

javítás

olcsó

költséghatékony

filléres

felújítás házilag

felújítás lépésről-lépésre

felújítás ötlet

átalakítás ötlet

átalakítás házilag

bútorfestés

bútorfelújítás

bútorátalakítás

csináld magad bútorfestés

bútorfestés házilag

diy bútorok

bútorok házilag

bútorkészítés otthon

kézzel készült bútor

diy bútorátalakítás

diy bútorfestés

bútorfestési technika

bútorfestési tipp

bútorfestési trükk

bútorfestés kezdőknek

bútorfestés lépésről-lépésre

festés

festési technika

festés kezdőknek

kreatív ötletek bútorokból

kreatív ötletek bútorokkal

bútor

bútor ötlet

diy bútor

bútorkészítés házilag

barkácsolás

olcsó bútor

fölújítás

csináld maga felújítás

csináld magad átalakítás

felújítás saját kezűleg

sk felújítás

férfiaknak

férfi

kreatív ötletek férfiaknak

kreatív ötletek fiúknak

ajándékötletek férfiaknak

ajándékötletek fiúknak

kézzel készült ajándék férfiaknak

ajándékok férfiaknak

férfias ajándék

férfias hobbi

férfi hobbi

hobbi férfiaknak

kreatív hobby férfiaknak

kapu

kertkapu

fa kapu

fa kapu újrahasznosítás

fogas kapuból

kapu fogas

fa fogas

előszobafogas

előszobafogas házilag

akasztó

ruhaakasztó

ruha

előszoba

fa előszobafogas

fa kapu felújítása

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!