Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYDIY Kreatív hobbi ötletek (kreatív hobby)Szalvétatechnika(decoupage) és transzferálás

Egy műanyag tányér új élete - DIY műanyagfestés és szalvétatechnika

Szemétre dobva találtam ezt a szovjet? gyártmányú műanyag dísztányért, amit (egy alapos takarítás után) egy kis festékkel és egy virágos szalvétával Teklásítottam.  Ebben a bejegyzésben megnézheted a tányér átalakulását képekben, illetve olvashatsz majd tippeket arról, hogy hogyan tudsz tartósan és költséghatékonyan lefesteni bármilyen műanyag tárgyat, illetve egy pár ügyes tippet a szalvétatechnikához.
Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, először is (itt is) szeretnék mindenkitől elnézést kérni, aki szerint a tányér eredeti formájában történelmi érték volt, amit én most tönkretettem. Természetesen tisztelem az értékeket, egyáltalán nem a rombolás volt a célom - sokkal inkább a költséghatékony dekorálás és az értékmentés gondolata motivált. (Nekem így lett értékes és személyes ez a tányér).

Mivel a műanyagfestést és a szalvétatechnikát (decaupage-t) egy előző cikkben már részletesebben (lépésről-lépésre) bemutattam, erről  most nem írok hosszú sorokat (itt most sokan valószínűleg megkönnyebbülve felsóhajtanak), de belinkelem neked azt a cikket, amiből lépésről-lépésre nézheted ki a az egyes technikák lépéseit:

Műanyagfestés és szalvétatechnika lépésről-lépésre

A technika a fenti linken található órához hasonló volt: a tányér először egy alapos takarításon esett túl, majd kapott 2 réteg Harzo T-16 hídképző alapozót, ezután egy réteg vízbázisú zománcot ( Swingcolor 2 az 1-ben , RAL9001), majd erre jött a lakk réteg (és azzal együtt a szalvéta :))  A fenti cikkben azt is elolvashatod, hogy hogyan tudsz lakkal szalvétát ragasztani - amivel így egyszerűen kiválthatod a drága decoupage ragasztót.

Bevallom nem ez lett életem legszebben ragasztott szalvétája, sőt mondhatni kritikán aluli (ráncos lett, és egy helyen sikerült lyukat is szakítanom rá), de nekem még így a hibáival együtt is tetszik :) 
( Mentségemre szóljon, hogy ez volt életem első szalvétatechnika próbálkozása! )

De szavak helyett jöjjenek inkább a képek:

A műanyag orosz dísztányér átalakulása

előtte: magányosan és koszosan


Utána: kissé elbénázva, de újra-hasznosan

A helyén
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

tányér

tányérfestés

tányér átalakítás

műanyag

műanyag újrahasznosítás

újrahasznosítás

kreatív újrahasznosítás

kreatív átalakítás

renoválás

átfestés

festés

festék

műanyagfestés

műanyag átfestése

műanyag tányér

kreatív ötlet műanyag tányérból

kreatív ötlet műanyag dísztányérból

műanyag dísztányér

ussr

szovjet

ruszki

orosz

orosz dísztányér

műanyag orosz dísztányér

átalakítás

szalvétatechnika

virágos

vintage

vintage dekoráció

vintage dekoráció házilag

kézzel készült vintage dekoráció

vintage dísz

virágos dísz

virágos dekoráció

áttört

szemét

kreatív alkotás szemétből

szemétből

dekoráció szemétből

dísz szemétből

egyszerű

gyors

filléres

olcsó

olcsó dekoráció

olcsó dísz

lakásdekoráció

lakberendezés

kreatív lakásdekoráció

diy lakásdekoráció

diy dekoráció

diy dísz

diy fali dísz

dísz

fali dísz

dísztányér

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!