Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Lakásfelújítás: felújítás és dekorálás olcsón, házilag

Egy kidobott tükör újjászületése - tündértükör borostyánnal (DIY tükörfelújítás)

Ebben a bejegyzésben egy szemétre dobott, ütött-kopott régi tükör alakul át tündéres lakásdekorációvá alapos csutakolás után, némi festék, egy 3D papírkép, és egy ív borostyános rizspapír segítségével.
Előirat: A képek minőségéért elnézést kérek: sajnos "papuccsal" fotózok, és sokszor a nagy alkotási lendületben elfelejtem ellenőrizni, hogy milyen képeket készítettem. De azért remélem valamennyire a borzasztó minőség ellenére is látható a lényeg :) 

Szóval : Ezt a hosszúkás tükröt szó szerint a szemétről mentetem, ami sajnos az eredeti állapotán meg is látszott, de hát innen szép győzni, nem igaz? Tulajdonképpen az fogott meg benne ( a nagyon szép, elegáns, hosszúkás formája mellett), hogy  nem teljesen sík a tükör része , hanem egy kicsit domború középen. ( Valaha tényleg nagyon szép darab lehetett! ) Egy alapos, fertőtlenítős tisztítás után (a csodarecept: kupaknyi Wu2 sampon +  kupaknyi hypo + egy lavór kéz-meleg víz) következett az állapotfelmérés. A fa keret (hála a magasságosnak) masszív, vastag, valódi fa darab volt, aminek nagyon örültem. Egy kis csiszolás, festés és olyan lesz mint az új!  Viszont sajnos a tükör hátulját / takaróelemét képező fém és fa? lemez teljesen menthetetlen volt: kompletten szétrohadt, úgyhogy ettől megváltam.


Ezután következett a feketeleves: a tükör szélei is teljesen tönkre voltak menve. Mondhatni a teljes szélén és még sok helyen beljebb is le volt kopva róla az ezüstözés /foncsorozás, ezért hát itt már világos volt, hogy egy egyszerű újrakeretezéssel (keretfelújítással) nem úszom meg. :(
De mit kezdjek ezzel? Gondoltam egy merészet és arra jutottam:ragasztok rá valamit körben, ami elfedi a foltokat! (Ápol és eltakar!)
A választásom egy borostyán mintás rizspapírra esett, mert ezen pont olyan szabálytalan formában voltak a borostyánlevelek, mint amilyenek a tükör hibái voltak. Kivágtam belőle kisebb és nagyobb részeket, rápróbáltam a hibákra-foltokra, majd egy kis decoupage ragasztóval (óvatosan, hogy nagyon ne kenjek túl a mintán) felragasztottam őket a tükör szélére szalvétatechnika szerűen.

Sajnos kis fekete pöttyök / kopások is rondították az összképet, amire nem tudtam volna leveleket varázsolni, ezért ezek kaptak egy kis gyöngyözőtoll kezelést (pearler pennel). Én nagyon szeretem ezt a tollat, pont olyan, mintha kis félbevágott igazgyöngyöket ragasztottam volna fel a tükörre.

Ezután lecsiszoltam a keretet, lefestettem 2 réteg vízbázisú alapozóval: Swingcolor 2 az 1-ben alapozó és fedőfestékkel, RAL9001-es (krém-fehér) színnel.

Amikor ez megszáradt visszahelyeztem óvatosan a tükröt a keretébe, a hátulja pedig kapott egy masszív karton takarólemezt amit óvatosan a helyére is szögeltem mini szögekkel.

Ekkor jöttem rá, hogy a nagyobb hibákat lefedtem ugyan, de a tükör bal alján maradt egy kupac fekete pont szerű folt és egy kis homály szerűség, ami nagyon rontott az összhatáson, úgyhogy megint elkezdtem törni a fejem rajta mit kezdjek ezzel. Nos azt tudni kell rólam, hogy Virágtündér mániám van (egyszerűen imádom Cicely Mary Barker tündér rajzait, olyan gyönyörűek! ), úgyhogy sokáig nem is váratott magára a megoldás: rávarázsoltam egyet a kis 3D papír virágtündéreim közül:

Ehhez a 3D papírképhez eredetileg tartozott háttér is, de azt elhagytam. Azt kell mondjam nekem ez a kis ülő tündérke lett a kedvenc részletem!  Olyan jó érzés ránézni, mintha tényleg ott ülne  (a fotók nem is igazán adják vissza , de messziről tényleg térbeli)! Neked hogy tetszik? 


És ezzel el is készült a tükör:

Tartósságát tekintve is bírja a kiképzést: 5 éve alatt rengetegszer áttöröltem és ablakpucolóztam már(meglepően a kis papír tündérke is egészen jól bírja, amire mondjuk nem számítottam.) Szóval, ha van egy rossz, rondán foncsorhibás tükröd én csak is arra tudlak biztatni, hogy bátran vágj bele az átalakításába: a lehetőségek száma végtelen! (Csak a képzeleted szabhat határt! )
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

tükör átalakítás

tükör felújítás

hibajavítás

foncsorhiba

borostyán

borostyánlevél

rizspapír

3d kép

virágtündér

tündér

kreatív ötlet tündérekkel

tündér ötlet

tükörátalakítás

tükörrenoválás

tükörfelújítás

tükör

hibás tükör

rossz tükör

kreatív ötlet tükörből

tükör ötlet

decoupage

gyöngyözőtoll

pearler pen

gyerekszoba dekoráció

dekoráció

kreatív lakásdekoráció

lakberendezés

kreatív ötlet szemétből

felújítás

kreatív újrahasznosítás

kreatív újrahasználat

kreatív átalakítás

gyerekszoba dekoráció szemétből

olcsó

filléres

egyszerű

gyors

barkácsolás

fa

fából

kreatív ötlet fából

diy lakásdekoráció

diy tükör

diy tükör felújítás

tükörfelújítás házilag

csináld magad tükörfelújítás

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!