Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Ötletek szemétből (kidobott tárgyak új élete)

♫ Kis kacsa fürdik ♫ - kacsás kosarak új ruhája vintage hangulatban (antikoló festés egyszerűen)

Ez alkalommal egy szebb időket is látott, szemétre szánt kacsás kosár szettet "Teklásítottam": megjavítottam és újrafestettem őket vintage / kopottas stílusban. Ez az egyszerű festési stílus remekül alkalmazható bármilyen domború textúrájú felület antikolására. Gyere, olvasd el a cikket és nézd meg, hogy hogyan alakultak át a kiskacsák.
Ez a retro kacsás vesszőkosár szett valószínűleg sokatoknak ismerős lesz! :) Lomtalanítás elől ( szemétre dobástól ) mentettem meg a kacsás kosarakat, mert láttam bennük fantáziát, és szerettem volna belőlük praktikus tárolókat / díszeket csinálni az otthonunkba. Nos, ezen a ponton - ha teljesen őszinte szeretnék lenni - ell kell mondanom, hogy kompletten dilisnek nézett a családom, ugyanis a kacsás kosár szett teljesen tönkre volt menve: a kacsák fejei le voltak szakadva, a csőreik le voltak törve, a festés több helyen le volt kopva és azért valljuk be  eredetileg sem volt egy kézműves műremek). Rontani mondjuk nem ronthattam volna rajta :) Ha innen nézzük, ennél csak jobb lehetett: 

Így nem is olyan látványos a probléma...

De valójában nagy volt a fejetlenség .


Na de innen szép győzni, nem igaz ? :)
Első lépésként PVA (fa) ragasztóval megragasztottam a kacsák nyakát: a nyakuk belső felére egy ragasztóval átitatott textilcsíkot ragasztottam és kívül- belül alaposan átkentem a ragasztóval. A leesett csőröket is visszaragasztottam:
Amint a ragasztó megszáradt (átlátszóra) jöhetett is a festés! A kacsák két réteg vízbázisú Harzo T-16 speciális hídképző alapozót kaptak, a biztosan tartós alapért (mert a felületük lakkozott volt,plusz használni is szerettük volna őket, ezért biztosra mentem a tartósság érdekében)
Ezután jött az antikoló festés alapja: a sötétebb (háttér) szín, ami nálam egy kellemes sötét kávébarna volt. Ezt a színt úgy kaptam, hogy a legfelső fedőrétegnek szánt vízbázisú krémfehér zománcfestékembe (Swingcolor 2-az 1 ben -  RAL 9001) kevertem egy kis barna falfesték színező pasztát. (Sötétítettem.)

Minőségellenőrünk szerint lemaradt egy csőr. Bizony ez szarvas hiba, orvosolni kell! :) 

A barna alsó (háttér) szín felfestése és megszáradása után jöhetett az antikoló festés lényege: a felső színnek szánt festéket (nálam a krém-fehér zománc) egy szivacsdarabkával finoman ütögetve fessük rá a felületre úgy, hogy éppen csak a kiálló domborulatokra jusson (ne nyomkodjuk be a résekbe a szivacsot! ) A festékes szivacsunkat lehelet finoman érintsük/ütögessük a felülethez.
FONTOS: Egyszerre csak kevés festék legyen a szivacson!  Először (a festendő felületünk helyett) a szivacsunkból a festéket egy műanyag tálkában ütögessük ki (mintha csak a felületet festenénk), hogy biztosan ne tocsogjon a festéktől! A szivacsunk akkor a legjobb, ha már majdnem üres/száraz.

elnézést a homályos képért, de azért remélem látható a haladás :) Megy a nagyüzemi "pacsmagolás"
 És kész is! 
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

kreatív újrahasznosítás

újrahasznosítás

kreatív újrahasználat

újrahasználat

lom

lim-lom

lom mentés

lom átalakítás

kreatív ötletek lomokból

kreatív ötletek használhatatlanná vált tárgyakból

kreatív átalakítás

kreatív felújítás

felújítás

átalakítás

kreatív ötletek szemétből

szemét

környezettudatos

újra hasznos

csináld magad felújítás

csináld magad javítás

diy felújítás

diy javítás

diy átalakítás

javítás

olcsó

költséghatékony

filléres

felújítás házilag

felújítás lépésről-lépésre

felújítás ötlet

átalakítás ötlet

átalakítás házilag

fölújítás

csináld maga felújítás

csináld magad átalakítás

felújítás saját kezűleg

sk felújítás

barkácsolás

kacsa

kacsa kosár

kosár festés

kosár átfestése

kosár átfestése házilag

antikolás

antiokoló festés

öregítés

öregítés házilag

vintage

vintage hangulat

vintage festés

vintage dekoráció

vintage dísz

vintage kosár

kosárfestés

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!