Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Lakásfelújítás: felújítás és dekorálás olcsón, házilag

DIY Csempefestés (csempefestés házilag) : Csempefestés lépésről-lépésre + csempefestés tapasztalatok

Nem tetszik a csempéd színe? Fesd át! Ebben a cikkben lépésről-lépésre foglak végigvezetni a csináld magad csempefestés lépésein. A csempefestés egyszerűen kivitelezhető, költséghatékony és nem jár különösebb kosszal, ezért ideális megoldás lehet olyan helyekre, ahol a csempe bontása valamilyen okból nem jöhet szóba. Mi átmeneti megoldásként választottuk a csempefestést, de ez az "átmenet" immár 5 éve tart, úgyhogy bőven vannak tartóssági (használatból adódó) tapasztalataink  és megfontolandó tanácsaink is!

Miért álltunk neki csempét festeni házilag? Az eredeti tervünk az volt, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat (teljes csempe és szaniter csere), de mivel ez anyagilag egy nagyobb kiadás, az már biztos volt, hogy azonnal nem tudjuk elkezdeni. Ezért aztán valamilyen átmeneti megoldást kellett találnunk , hogy mégis egy kicsit otthonosabbá (és számunkra) ízlésesebbé tegyük valahogy a fürdőszobánkat. Mivel alapvetően nem tartós (vagy legalábbis nem élethosszig tartó) megoldásban gondolkoztunk, elkezdtünk költséghatékony megoldások után kutatni, amihez nem szükséges leverni a csempét. Amikor a költséghatékony csempefelújítás ötletét kitaláltuk még nem voltak elérhetőek a különböző fóliás megoldások (bár ezt a cikket most 2019-ben írom, a csempénket 5 évvel ezelőtt festettük le), csakis a csempefestés jöhetett szóba. Rögtön elkezdtem gondolkozni azokon a festékeken, amiket már ismertem (Harzo T-16 alapozó, zománcfestékek, lakkok) de nagy félelmem volt hogy az erős vízhatásnak kitett fürdőszobában -ráadásul tükörfényes csempén - ez talán nem lesz túl tartós megoldás. A Harzo T-16 hídképző alapozóban ugyan 100% biztos voltam (hiszen ezt már üvegen is használtam nem is egyszer és nagyon klassz! ), de a vízbázisú "olcsó" zománcokkal és lakkokkal volt némi baljós előérzetem.

Ekkor jött szembe velünk a Harzo csempefelújító festékcsalád, amihez Youtube-on rengeteg szebbnél szebb (művészi kivitelezésű) csempefestési bemutató is tartozott , így emellett döntöttünk. Ehhez a csempefestős festékcsaládhoz tartozik a már jól bevált Harzo T-16 hídképző alapozó, Harzo 3 struktúr bevonat és egy két komponensű ultraerős Harzo lakk. Vágjunk is bele!

1.) A csempefestéshez szükséges eszközök
A takarításhoz:
- (erős) vízkőoldó és vagy / zsíroldó (szennyeződésektől függően)
- erős kefe és dörzsis szivacs

A festéshez: 
- Harzo T-16 hídképző alapozó (NAGYON FONTOS)
- Harzo 3 struktúr bevonat ( leváltható bármilyen "mezei" jó minőségű VÍZBÁZISÚ fedőfestékre. feltétlenül olvasd el a 4. pontot! )
- Harzo lakk - két komponensű  (NAGYON FONTOS)
- papír maszkolószalag (és újságpapír)
- nedves rongy
- lakkozó henger
- kisebb ecset a résekhez
- festékes tálka

Én mindenhez IS ezt a lakkozóhengert használom. Nagyon szuper! 
Összköltség: a 6 nm-es fürdőszobánk lefestéséhez  2 bödön Harzo T-16 hídképző alapozót (kb 3500 Ft / db) , kevesebb mint fél doboz 6kg-os Harzo 3 -at  (kb 5500 ft/db), és kevesebb mint egy adag 1kg-os két komponensű Harzo Lakkot (6600ft/db) használtunk el . Szóval a festékek (a teljes adagokkal számolva) + szivacshengerek + maszkolószalag nagyjából 20 000 ft volt. Ennél olcsóbbra is ki lehet hozni a csempefestést, ha a középső réteget (Harzo3) olcsóbb és egyszerűbben kezelhető mezei vízbázisú (zománc) festékre cseréled (de ezzel valószínűleg a tartósság oltárán áldozol majd fel valamennyit). Ha szeretnéd kiszámolni , hogy pontosan mennyibe kerülne: nézd meg a Harzo csempefelújító csempefesték család aktuális árait (ezek mindig változnak, sőt üzletenként is sokszor nagy a különbség)

Időszükséglet: nagyjából 3 nap / felület (1 nap száradás az alapozónak, egy nap a középső rétegnek és egy a lakknak). Ha két lépésben csinálod ahogy mi , akkor nagyjából egy hét a teljes elkészülésig (De ez nem a munkaideje, csak a száradási idők miatt ilyen hosszú. A konkrét munka szerintem még egy  napot sem tenne ki. Fizikailag sem nevezhető megterhelőnek - a takarítás részt leszámítva )

Először is jöjjön pár kép arról, hogy milyen volt a fürdőszobánk beköltözés után és festés előtt: A "kedvencem" a fogkrém színű fuga! <3 

A fürdőszobaszekrényt is felújítom, ehhez segítséget a laminált bútor festési útmutatónkban találhatsz

Az az ajtó festés.... ( és ennél még szebb volt a cirkó oldala és a kéménycső... :( ) 


Sajnos nem csak egy házzal, hanem jó pár lyukkal is gazdagabbak lettünk.


2.) Csempefestés előkészületek
Ahogy minden festésnél, a csempefestésnél is a legfontosabb az alapos előkészítés! Első lépésként pakolj ki mindent a helyiségből, ami valahogy mozdítható (szereld le a falról a polcokat, szappantartókat is! ) Ha vizes dolgokat is le szeretnél szerelni valamiért (pl: fali csaptelep), ne felejtsd el az adott helyiségben (a csöveknél) elzárni a vizet!  Természetesen, ha olyan dolgok vannak a csempére rögzítve, amiket nem tudsz leszerelni (vagy hozzánk hasonlóan csak átmeneti megoldást keresel), akkor fent hagyhatod őket, de azért alaposan pucold majd le ezeket is (pl: nálunk ilyen volt a gázcirkó és a szerelékei).

(A cirkó falrögzítő oldalfala , a csövek, sőt a besárgult radiátor is kapnak majd egy kis festést: Harzo T-16 hídképző alapozóval és vízbázisú zománcfestékkel.)
Ha a szoba kiürítésével és a dolgok leszerelésével megvagy:
Alaposan takarítsd le a csempét. Ez a legeslegfontosabb!
Ha egy kicsit is vízköves vagy zsíros marad a csempe az lefogja dobni festéket, úgyhogy ezen a ponton nem érdemes finomkodni. Ha fürdőszobát újítasz fel a legjobb a célra egy jó erős vízkőoldó, ha pedig konyhát akkor egy zsíroldót vagy konyhai súrolószert javasolnék első körben. (Tökéletesek a mindennapokban már jól bevált szerek, csak legyél nagyon alapos!) A fugákra fordíts kiemelt figyelmet: súrolj rá fém vagy szivacs dörzsivel  (óvatosan, hogy a csempét ne sértsd meg). Egy régi leselejtezett fogkefe is jó lehet fugasúrolásra, bár nekem ez nem bizonyult elég hatékonynak (de szerencsés esetben neked nem kell megküzdened majd az előző lakók által ott hagyott ezer éves kosszal.)

NAGYON FONTOS: a vegyszereket ne keverd!! Mindig csak egy félével takarítsd le a csempét, aztán alaposan töröld le vízzel a maradékát, és csak utána menj rá a következővel (ha szükséges)! Én mindent IS a már jól bevált löttyintésnyi hypo + löttyintésnyi wu2 (zsíros hajra való) sampon + lavór víz kombinációval takarítok le első körben, mert ez minden általános szennyeződést erőlködés nélkül levisz. De a hypo vízkőoldóval keveredve halálos gázt fejleszt, szóval óvatosan!  Egyszerre csak eggyel! 

Ha lepucoltad a csempét és a fugákat, vizes ronggyal is töröld át (vegyszer se maradjon rajta ! ). Ezután jöhet a csempefestés.

3.) Csempefestés - Alapozás
Nálunk viszonylag egyszerű volt a helyzet, mert van egy mosókonyhánk is, ami régen fürdőszoba volt (van benne kád és zuhanyfej), így volt még egy fürdési / mosakodási lehetőségünk. Ott, ahol ilyenre nincs lehetőség, kicsit alaposabb tervezést igényel a csempefestés kivitelezése. Én két körre osztottam a csempefestés folyamatát: először a falat festettük le, és utána következett a padló (kétszer takarítottam, külön-külön). Fontos, hogy a fallal kezd, mert az onnan lecsöppenő festék, vagy lefolyó takarítószeres víz a festetlen padlócsempének még nem árt. Ha falat is festenél (a csempe fölött, rendes diszperziós falfestékkel), akkor azzal kezd! (Mindig felűről haladj lefelé!)
Szóval ha megvan a csempefestési stratégia, megvolt a csempe takarítás jöjjön a festés előkészítése: maszkolj le mindent, amit nem akarsz festeni! 
Maszkold (ragaszd) körbe a szanitereket, a csaptelepeket, kiálló csöveket/csatlakozásokat és az egyéb nem leszerelhető elemeket (pl: a cirkó szélét)  a papír maszkolószalaggal ott, ahol festeni fogsz mellettük, és - ha a fallal kezdesz - teríts le újságpapírt (vagy festőfóliát) a padlóra! Ezen a ponton kérlek vigyázz magadra, működésben lévő, forró (nyílt égésterű) eszközökre semmiképpen ne húzz műanyag fóliát, sem papírt ! Az ilyen elemeket (pl: cirkó vagy bojler) bőven elég, ha körbemaszkolod a ragasztószalaggal ott ahol a falhoz (csempéhez) érnek, de figyelj oda hogy forró részekre ne ragassz semmit, inkább visszatörlöd majd a lecsöppenő festéket egy vizes ronggyal, de annyit nem ér az egész, hogy valami rossz történjen.

Szóval ha az előkészítés is megvan (mindent lemaszkoltál és letakartál) jöhet az első réteg Harzo T16 tapadó alapozó. A tapadó alapozó arra szolgál majd, hogy a színes fedőfestéked meg tudjon tapadni az egyébként tükörsima (fényes) csempe felületen. A Harzo T-16 alapszíne fehér, de ezen ne aggódj - nem fog látszani  (nem kell színre kevertetni vagy ilyesmi). Ebből (alapos felkeverés után) egy vékony réteget vigyél fel a csempére és fugákra is (lakkozó/szivacs) henger segítségével óvatosan/ egyenletesen elhengerelve.

Én nagyon szeretem a kis méretű lakkozó (szivacs) hengert, mert nagyon takarékosan és szépen egyenletesen lehet vele festeni,de természetesen más festési módszereket is használhatsz (festhetsz ecsettel vagy akár fújhatod is, a lényeg, hogy egyenletes legyen).
Az első réteg alapozód száradás után még (a legnagyobb gondosság ellenére is) foltos / felhős lesz , ezen ne aggódj - teljesen normális :) 

Az első réteg alapozó még foltos: de alakul!

A csempéd alapszínétől függően ( mennyire volt sötét ) tovább alapozórétegekre is szükséged lesz: az első réteget hagyd megszáradni, majd fesd le ismét egy vékony alapozó réteggel , és ezt a két lépést addig ismételd,  míg egybefüggő fehér felületet nem  kapsz (nálunk 2 vagy 3 réteg kellett - vékonyan).

Ha valahol lecsöppenne a festék azt egy előre odakészített vizes ronggyal gyorsan töröld le, ha pedig megfolyna hengereld el azonnal! Ha megszárad valahol  a festéked már csak lekaparással vagy csiszolással fogod tudni javítani! 

Ha megvagyunk az utolsó alapozó réteg festésével is, várjuk meg míg teljesen megszárad a felület. Ezután mehet rá a fedőfesték.


4.) csempefestés - fedőfesték
Ezen a ponton mi a Harzo csempefestő készlet középső - fedőfesték elemét (Harzo3) használtuk, amit a boltban színre kevertettünk. Nos itt nagyon sok dolog van, amit fontosnak tartok kiemelni. Az egyik és talán itt a legfontosabb, hogy
Ennek a festéknek van egy szürkés glett színű alapszíne (világos szürke konkrétan) szóval ha valaki rikító fehéret, szép púderes pasztell színeket vagy valamilyen rikító élénk színt szeretne arra (színre keverve) nem ajánlom egyáltalán. 
Vagy legalábbis kalkulálni kell az alapszínével, ami a legtöbb bolti színkeverő gépben ugyan alapbeállítás elméletileg, de nálunk nem működött, szóval mi az áhított, szép világos krém-fehér helyett kaptunk egy trutymákos világos szürkés-mustár színt. Itt már éreztem, hogy ezt majd orvosolnom kell valahogy (később igazam is lett).

Nem csak a Harzo3 színezésével küzdöttünk meg nagyon,  hanem magával a felfestésével is, ugyanis ez a festék állaga konkrétan darálékos/szemcsés ( glett szerű ), ami (az egyébként gyárilag hozzá javasolt) szőrös teddy és szivacs hengerünkbe is kompletten beleragadt, ezért egy idő után már csak tunkolásnak vagy tucskolásnak lehetett hívni a festési módszerünket... Nekem soha többé kategória ez a festék (pedig tényleg ritkán mondok ilyet)! 

De mivel megvettük és színre kevertettük (és emiatt már visszavinni amúgy sem lehetett volna) leváltani ezen a ponton  nem volt lehetőségünk. Plusz ugye ott van az is, hogy elméletileg a tartósság miatt szemcsés (kb olyan mintha rágletteltünk volna a csempére valami masszív anyaggal) Szóval  nem adtam fel, megküzdöttem vele: felvittem a festéket (szintén két rétegben). Nekem ehhez a festékhez a szivaccsal pacsmagolós "töcskölés" (azaz nyomkodva festés) vált csak be. Ezzel gyakorlatilag sikerült elérnem ,hogy legalább egységesen véletlenszerű legyen a textúra, de szépnek nem mondanám.. Mondjuk a gázszerelőnk nem is vette észre, hogy festve van a csempe (csak amikor szóvá tettük) szóval lehet nem olyan vészes a dolog.

A megszáradt Harzo T-16 alapozóra (jobbra) ment a színre kevertetett Harzo3 (balra). A képen nem olyan vészes a színe, de sajnos csak a fényképezőgépem szépített..
Ha most máshogy csinálhatnám a Harzo3 helyett egy jobb minőségű, tartós, de egyszerű színes VÍZBÁZISÚ zománcot választanék, amivel könnyű dolgozni , egységes felületet ad és eleve szép színű.
Ha nem hosszú évekre tervezel javaslom inkább ezt az egyszerűbb (és egyébként olcsóbb) utat válaszd. Egy fontos: ha nem szeretnél oldószerszagban élni hetekig, akkor VÍZBÁZISÚ fedőfestéket vásárolj (ezen belül mindegy milyen, de lehetőleg ne legyen túl gagyi )

Ha mindenáron tartanád magad a Harzo lépésekhez (mert tartós -több évet kibíró - átalakítás a cél), javaslom inkább hívj szakembert a középső festék festéséhez, így biztosan egységes és tartós lesz a végeredmény és megkíméled magad egy idegösszeomlástól. (Én nem vagyok legalábbis megelégedve azzal, amit csináltam, de lehet csak én vagyok béna...)

Mivel én ugye a Harzo3 festéket választottam, még a 2 rétege száradása után 2 réteg színes zománccal is rá kellett erre mennem (az alapozóhoz hasonlóan szivacshengerrel , ezt már álom szerűen festve), hogy ne keljen a csodás trutymákra kevert színét néznem évekig. Ez egy jó döntésnek bizonyult mert így tényleg szép krémfehér színe lett a csempénknek.


Szerintem már most sokkal jobb! Swingcolor 2-az 1-ben vizes zománccal színre festve (RAL 9001)
Ezen a ponton kell megjegyeznem, hogy mi nem szöszöltünk a fugák más színre való festésével ( nem is tudtunk volna megoldani a Harzo3 festékkel, még ha szerettük volna sem ), de megoldható lenne elméletileg. Az elméletileg-et azért írom, mert a Harzo hivatalos tájékoztató videójában a profi szakember ezzel a darabos festékkel és vékony maszkolószalaggal vígan fest tűéles fugát is! Hát na... nagyon nem vagyunk ilyen profi szinten az biztos. (Legalábbis nem tudtuk kezelni a festéket megfelelően, de amúgy biztos jó.)
Ha csak az egyszerűbb zománccal festesz, egy vékony ecsettel vagy maszkolószalaggal kihúzva a más színű fuga is sima liba. ( Vagy , ha kísérletező kedvű vagy, használhatsz filceket, fugafestőket)
Szóval megvolt a fal két réteg fedőfestése (+2 réteg zománc nálunk a bénázásunk miatt) ezután jöhet a lakk:
5.) Lakkozás
A Harzo 2 komponensű vízbázisú lakkja nagyon király dolog - jó szívvel ajánlom bármilyen festéket használtál az előző lépésben! Ha nem lenne ilyen piszok drága, isten bizony mindenhez IS ezt használnám ezentúl. De sajnos a minőségnek ára van. Ez a lakk gyakorlatilag szerintem epoxy gyanta minőség (lehet hogy az is?), szóval leverhetetlen. A két komponens összeöntése után azt fel kell használni, szóval sajnos a maradékot nem lehet eltenni későbbre. Ezért én azt csináltam, hogy csak egy részét öntöttem össze (hogy  jusson majd később a padlóra is). A mennyiségeket egy nagyobb fecskendővel egyszerűen ki tudjuk mérni(mindegy miben keverjük össze őket, csak arra figyelj nagyon, hogy egyformák legyenek az arányok a gyárival! (A keverési arányok és technika megtalálhatóak a dobozon)
Ha kikevertük a lakkot, a lakkozó szivacshengerünkkel ( szintén vékonyan és egyenletesen elhengerelve) lakkozzunk le a színre festett csempét (haladjunk szisztematikusan, egyik oldalról a másikra, fentről lefelé! )
Amíg a lakk meg nem szárad lehetőleg ne járkáljunk be a helységbe , mert ha beleragad valami az ott is marad :) 

6.) Ismétlés a padlón

Ha a lakk megszáradt készen is vagy! (Vagy ha hozzánk hasonlóan tervezted a festést , akkor készen is vagy a fallal) Nálunk ezen a ponton következett a teljes padlócsempe  külön festése, amit ugyanúgy festettük le mint a falat (1-6.lépés). 

Először még eltérő színűre terveztem festeni a padlót, ezért lemaszkoltam a falnál a találkozási pontokat,de végül az is krémfehér lett.

A padlócsempe festéséhez ugyanakkor van egy jó tanácsom:
A Padlócsempe festéséhez ne használj világos színt, ha jót akarsz magadnak :)
Kivéve ha mazochista vagy, vagy imádsz naponta takarítani, esetleg ha minden gyermeked, állatod és a párod papucs talpa is 0/24 ben patyolat tiszta. Ha ebből egy nem valósul meg rémálom lesz, nekem elhiheted :)  Valamilyen nagy ötlettől vezérelve úgy gondoltam ,hogy jó ötlet lesz a padlót is krém fehérre festeni. Mondjuk lehet nem is lenne ezzel amúgy olyan nagy baj, ha nem a Harzo3-at használtuk volna...  De mivel azt használtuk, ráadásul tunkolva vittük fel (tudtuk felvinni) ezért a padlónk is durván texturált lett (egy fényes sima csempe felülettől nagyon messze áll- szépnek szép, de cserébe minden kosz beleül az apró kis mélyedéseibe).
Ha tőlünk eltérően sima zománccal festettél és viszonylag szép sima egyenletes a padlócsempéd gyárilag és festés után is, akkor nem lehet olyan nagy gond a világos színek használata és takarítása sem, de ettől függetlenül sem ajánlanám jó szívvel.


7.) Használatbavétel, csempefestés tapasztalatok és jó tanácsok
Ha megvagyunk a fal és a padló lefestésével is (száradás után természetesen) visszaszerelhetünk és visszapakolhatunk mindent , és máris kiélvezhetjük az új fürdőszobánkat! 

Amit máshogy csinálnék:
Ha most újrakezdhetném: lehet nem választanám a Harzo3 festéket középső rétegnek...  A Harzo T-16 alapozó nagyon klassz és kötelező elem! A Harzo kézkomponensű lakk is nagyon nagyon klassz és ultra tartós!  De a Harzo3 hát... ehhez gyakorlottnak kell lenni.  Bár tartós- ez tény! 
Használati tapasztalatok 5 év távlatából:
Leszámítva hogy a világos padlószín egy rémálom (de ez az én hülyeségem), tisztítani nagyon egyszerű és nagyon tartós! Pedig én/mi aztán nem kíméljük: súrolom rendszeresen kifejezetten erős takarítószerekkel dörzskefével is, sokszor nekicsapódik a zuhanyfej a fali csempének (vagy éppen a porszívó csöve karistolja) de bátran állíthatom,meglepően jól bírja! Bármikor, újra, kérdés nélkül belevágnék! (kis módosításokkal). De hogy ne csak a levegőbe beszéljek ilyen most 5 év elteltével! Ugyan hazugság lenne 5 év erős használat után makulátlannak nevezni, mert nem teljesen az (egy helyen ahol a legdurvábban éri a víz a padlón és emiatt a legdurvábban sikálom a koszt, ott megkopott egy kissé, de amúgy szerintem ez is inkább az én hibám mint a festéké . Ezen kívül még egy helyen pattogzott fel a festék: közvetlenül a kád mellett - de lehet hogy itt is én hibáztam: nem eléggé hatékonyan takarítottam le a "prekoszt"). Összességében abszolút meg vagyok elégedve az összképpel és a tartóssággal még így is! Pláne, hogy nagyjából 1-2 évet adtunk neki. 

Egyszerűen a fényviszonyok miatt feladta a fényképezőgépem, de azért remélem látszik, hogy  elég jól bírja (a bútor előtti és a kád melletti kopásokat és egy igen érdekes repedést leszámítva tökéletes még mindig! ) Plusz, előrelátó módon eltettem a szín festékből (amivel krém fehérre festettem), így ha megkopna vagy megsérülne valahol, egy-egy pötty festékkel utólag javítható. (a képek készültekor ezt a javítást még nem tettem meg, mert nem akartam "elrejteni a bűnjeleket", de ha ezt befejeztem megyek is javítani :) )


Mindent összegezve: 
Saját tapasztalataim alapján (a nehézségek ellenére is) abszolút jó szívvel ajánlom a csempefestést, mert nagyon szuper dolog! Nagyon sokat számít egy másik szín!  Persze, ha van lehetőségünk új csempét venni az még jobb, de addig is nagyszerű, meglepően tartós , gyors és koszmentes megoldást kínál nekünk a csempefestés. ( Ha bármilyen kérdésed lenne nyugodtan felteheted itt is vagy levélben is akár, szívesen válaszolok! )
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

felújítás

fölújítás

átalakítás

diy felújítás

csináld magad felújítás

csináld magad átalakítás

diy átalakítás

felújítás saját kezűleg

sk felújítás

barkácsolás

fürdőszoba

csempe

csempefestés

csempefestés házilag

csempefestés lépésről-lépésre

csempefestés tartóssága

csempefestés tapasztalatok

csempefestés otthon

csináld magad csempefestés

diy csempefestés

csempe lefestése

csempefesték

harzo t-16

harzo 3

harzo lakk

fürdőszoba felújítás

fürdőszoba felújítás házilag

fürdőszoba felújítás festéssel

fürdőszoba festése

konyhafelújítás

konyhafelújítás festéssel

csináld magad fürdőszobafelújítás

diy fürdőszobafelújítás

diy konyhafelújítás

csináld magad konyhafelújítás

olcsó felújítás

felújítás házilag

bontás nélkül

felújítás bontás nélkül

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!