Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Játékfelújítás ( Plüssklinika | Babakórház )

Kismackó átalakul - plüssmackó felújítás

Ebben a cikkben egy kedves, szebb napokat is látott gyermekkori emlék mackó: Kismackó átalakulását (felújítását) nézheted meg képekben. Nincs is szebb dolog, mint gyermekeinknek továbbadni egy játékot, ami végigkísérte az életünket és amivel mi is legalább olyan szeretettel játszottunk, mint amennyire az új kis gazdája fog majd vele.

Kismackó felújításának története szomorúan kezdődik, mivel akitől kapta a gazdája, ma már nincs közöttünk. Ez teszi még különlegesebbé és fontosabbá ezt a bájos, szebb napokat is látott kis játékmackót. Kismackó kezdeti állapotát (amellett, hogy valóban jóban rosszban együtt volt gazdájával), főleg az okozta, hogy a benne lévő tömőanyag teljesen megadta magát, gyakorlatilag fűrészporrá vált. Sajnos a morgója sem működött már, így az is cserére szorult.  A szőrméje kicsit viseltes / koszos volt ugyan, de szerencsére szerkezetileg teljesen ép ( meglepően jól viselte az évek viszontagságait )  Ahogy minden plüss mentvényemet, Kismackót is szerettem volna eredeti állapotára visszaállítani ( ha úgy tetszik "restaurálni" ), így hát felkerekedtem és elmentem Budapest leghíresebb játékfelújító üzletbe, hogy a hiányzó alapanyagokat megvásároljam hozzá. Itt jött az első "pofon": az eladó hölgy nem tudta mi az az afrik :( ( A régi mackók fa szálakból készült tömőanyaga.) Ezen a ponton éreztem, hogy itt bizony bajok lesznek, de gondoltam azért  teszek egy próbát a morgóval is - nos  az volt ugyan nekik: egy műanyag fröccsöntött éles elviselhetetlen hangú ( konkrétan szerintem babasíróka). Ezen a ponton borzasztó szomorú lettem amiatt, hogy mégsem fogjuk újra hallani Kismackó mély, barátságos macimormogását / dörmögését és az eredeti állapotot is elfelejthetjük. Így hát üres kézzel, csalódottan tértem haza. De Kismackót nem hagyhattam cserben! Ekkor kezdődött a fejtörés, hogy milyen legyen az új Kismackó. Mivel az új cél egy rendeltetésszerűen használható, puha plüssjáték lett, ezért a mosható poliészter töltet, és a morgó elhagyása mellett döntöttünk. 

Ahogy minden plüssfelújításomnál, Kismackónál is elsődleges célom volt, hogy megmaradjanak az eredeti jellegzetes vonásai, ugyanakkor egy picit "Teklás" is legyen a végeredmény. remélem sikerült ezt elérnem :)     Na de beszéljenek inkább a képek: 

Kismackó kozmetika előtt: 
A felújítás megkezdése előtt a legfontosabb az volt , hogy a régi, fűrészporrá porladt afrikot és a macimorgót gondosan eltávolítsuk. 


Itt pont olyan mintha azt mondaná : "Hát igen, egy kicsit koszos vagyok, de azért még szeretlek! " 


Kismackó kozmetika közben
Ezután Kismackó egy alapos wellness programon vett részt: folt-kezeltem, kimostam és kifésültem a szőrét. Itt éppen tömésre vár (de olyan jópofa, mintha csak érezné, hogy itt valami jó dolog készül!  )Kismackó kozmetika utánImádom a csálé orrát és a kis csibészes szemeit! 

Mindezek ellenére még nem teljesen  engedtem el azt az álmom, hogy Kismackó egyszer valóban újra "önmaga" lehessen, ezért a rossz morgót félretettem és azóta nagy afrik-vadászaton vagyok :)  Ha sikerülne őkelmét mégis eredeti állapotára visszaállítanunk, frissítem majd ezt a cikket az új kinézettel, addig is maradjon in nektek a puha, ölelhető verzió :)
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

mackó

maci

mackófelújítás

macifelújítás

plüssfelújítás

plüss

plüssjáték

plüssjáték felújítás

plüssklinika

plüsskórház

plüssjáték varrás

plüssjáték készítés

plüssjáték restaurálás

restaurálás

plüssmackó felújítás

játékmackó felújítás

játékmackó

mackókészítés

mackóvarrás

mackó ötlet

kreatív ötlet macikkal

maci ötlet

medve

medve ötlet

kreatív ötlet medvékkel

varrás

varrott

plüss anyag

szőrme

játékfelújítás

játékklinika

játékkórház

emlékmackó

ilyen volt - ilyen lett

előtte - utána

átalakítás

felújítás

renoválás

antik

antik mackó

régi mackó

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!