Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYRégiből újat - kreatív DIY átalakításDIY Bútorok: Bútorfestés és bútorfelújítás házilag

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre

Meguntad a laminált bútorod színét? Költséghatékony és egyszerű megoldást keresel, amivel saját ízlésedre alakíthatod? A bútorfestést neked találták ki ! Ebben a bejegyzésben egy lomtalanítás elől mentett, fekete "tucatbútor" átalakulásán keresztül fogom bemutatni neked a laminált bútorok átfestését lépésről-lépésre! előtte, utána
Nincs is nagyszerűbb dolog annál, mint amikor valaki csupa neki tetsző és praktikus bútorral rendezheti be az otthonát! De sajnos ezt sokszor nem megy olyan könnyen. Van, hogy az ember nem teheti meg, hogy új bútorokat vásároljon, vagy nem talál a jól bevált régi bútorhoz hasonló méretűt / minőségűt / pakolhatóságút, vagy kidobás helyett egyszerűen csak szeretné megmenteni/ frissíteni a régi jól bevált bútorát.  Ezekre mind egyszerű, költséghatékony és tartós megoldást kínál a csináld-magad (DIY) bútorfestés!  A bútorfestés elsőre bonyolult, összetett és szerteágazó tudást igénylő műveletnek tűnhet, de valójában egyáltalán nem az !

Teljesen kezdőként is bátran belevághatsz a bútoraid átalakításába, ha odafigyelsz pár apróságra, a végeredményt garantáltan nagyszerű lesz!

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre

Szükséges eszközök:
Kezdjük is a legfontosabb dologgal, a bútorfestéshez szükséges eszközökkel. A laminált bútoraid átfestéséhez szükséged lesz:
- 1 db kicsi szivacs fejű (lakkozó) hengerre 
- 1 db műanyag tálkára ( laposabb fajta, amiben kényelmesen elfér a henger feje)
- 1 db vékonyabb ecsetre (a sarkokhoz és kicsi résekhez)
- 1 doboz Harzo T16 hídképző alapozóra (ez a legfontosabb!)  
- 1 doboz Vízbázisú zománcfestékre / fedőfestékre egy általad választott színben (bármilyen márka megfelelő! pl: Swingcolor, Trinát ) 
- 1 doboz Vízbázisú! (erős kopásállóságú) lakkra (szintén bármilyen márka megfelelő! pl: Basacolor - vízbázisú parkettalakk)

Kiadósság: a fenti bútoregyüttes (belül is festve!) nagyjából 0.5 liter Harzo T-16,  0.5 liter zománcfesték és kb. egy deci lakk felhasználásával készült  ( + 1 hengerfejet koptattam el ) 
Összköltsége: Kb. 3000 FT 
Munkaidő igénye: Kb.  12 óra  + száradási idők

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
Az alap eszközök

I. lépés - Lelki felkészülés   
Mielőtt nekiugranánk a bútorfestésnek érdemes egy kicsit lenyugodni, és higgadtan átgondolni, hogy valójában mit is szeretnénk. A bútor ugyanis, amit lefestünk, bizony le lesz festve :) ( Nincs egyszerű visszaút, ha félúton esetleg mégis meggondolnánk magunkat. ) Első lépésként tehát a legfontosabb, hogy gondoljuk át alaposan milyen összhatást szeretnénk elérni. ( Nézzük ki előre a színt, a stílust és próbáljuk meg elképzelni a felújított bútorunkat a környezetben, ahová kerül majd. )  Előfordul, hogy hiába festünk át valamit, annak bizony van egy jellegzetes formavilága, ami nem biztos, hogy illeni fog a többi bútorhoz, vagy az otthonunk (új) stílusához. ( Ilyen esetekben jobban járunk, ha inkább eladjuk, vagy elcseréljük az adott bútort. )  

Ha a színválasztással nehézségbe ütköznél, a Design Seeds oldala hatalmas segítséget jelenthet!  A fő szín kiválasztása után szebbnél-szebb természet ihlette színharmóniákat találhatsz majd itt, amik nagyszerűen alkalmazhatóak a szobád és kiegészítőinek színmeghatározásához: https://www.design-seeds.com/by-color/
Design Seeds - Színharmónia választó
Ezt a csodás képet is a Design Seeds készítette: https://www.design-seeds.com


II. lépés - Előkészületek 

Most, hogy lelkünket és szellemünket megerősítettük - induljon a mandula! Az első (és legfontosabb) lépés a megfelelő előkészítés: 

- Először is pakoljunk ki mindent a bútorunkból ! :)

- A bútort szükség szerint szedjük elemeire, a nem festendő részeket szereljük le ! ( Ne legyünk lusták leszedni a zsanérokat, fogantyúkat, kivenni a polcokat, stb. )  Természetesen, ha olyan bútort festünk, ami ezt nem igényli, akkor nem kell :) 
Ezután alaposan takarítsuk le  a festendő bútort! A festendő felületeknek teljesen por és zsírmentesnek kell lenniük! 
Ezen a ponton felmerülhet a kérdés, hogy mivel takarítsd le a (szerencsés esetben nem) ezer éves koszt? Erre van egy szuper titkos, és költséghatékony bevált családi "receptünk" , amit alkalmazhatsz penészes, erősen szennyezett szekrényeken  :  
- kb. 1 kupak a nagy WU2 (zsíros hajra való) samponból + egy kevés (kupaknyi / löttyintésnyi) hypo + egy közepes lavór kéz-meleg víz.  
Garantáltan bármit, bárhonnan lehoz, és még antibakteriális/gombaölő hatású is!  Az üveg csillog tőle, a zsír meg csak menekül, a penésznek búcsút mondhatunk. (Próbát a bútoron előtte mindig végezzünk egy kevésbé látható részen !  Plusz érzékeny bőrűeknek a hypo-s vízzel takarítást csak gumikesztyűben ajánlom! A hypo egyébként töményen alkalmazva falról , bútorról, bármiből kiöli a penészt (és nagyon olcsó kb. 100 ft/liter ) , de csak nagy elővigyázatossággal alkalmazzuk, kizárólag ha muszáj (és ne keverjük vízkőoldóval vagy más vegyszerekkel soha!) Plusz figyeljünk a ruhánkra, mert (fehérítő lévén) töményen foltot hagy a ruhán. De természetesen, kevésbé erős / bombabiztos vegyszerek és környezetkímélő módszerek is tökéletesen megfelelnek a takarításra (szennyeződéstől függően). Egy a fontos: zsíros szennyeződés ne maradjon a bútoron, mert ott bizony le fogja dobni a felület a festékünket. 

- Ha a takarítás  megvan, festés előtt a helyiséget alaposan készítsük elő: Ne sajnáljuk az időt a padló lepapírozására / lefóliázására ! ( Hibámon tanultam.. :))  A vízbázisú festékeket ugyan egy vizes ronggyal könnyű feltörölni ( ha lecseppenne a padlóra), de ha valamibe bele tud ivódni (és pláne meg is szárad), azt már gyakorlatilag csak a bontókalapács hozza ki..  Szóval jobb az elővigyázatosság :) Takaráshoz (és általában festéshez is) nagyszerűen használhatóak leterítve a (reklám)újságok, egy-egy kis kocka papír maszkolószalaggal rögzítve.

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
Ilyen volt a laminált szekrény festés (és szétszerelés) előtt , takarítás után (száradás közben). 

III. lépés - Alapozás
Ha a felületünk tiszta ( zsír és pormentes ), száraz, és megfelelően szétszerelt állapotú, neki is ugorhatunk az alapozásnak. Minden fényes felületre tapadó (vagy más néven hídképző) alapozót kell legelőször felvinni, ami hidat (tapadófelületet) képez majd a fényes, laminált bútor felület és a fedőfesték között. Tapadó alapozó nélkül a fedőfestéket a legkisebb behatás is leszedi a fényes bútor felületről, hiába a lakkozás. Ezért az alapozó ez esetben egyáltalán nem mindegy milyen.

Mihez kihagyhatatlan a tapadóalapozó? Mindenhez, ami fényes (fóliázott) felületű / már egyszer lakkozott vagy festett / vagy ha egyszerűen csak nem nedvszívó az alap felület. Ide tartoznak pl: a már lakkozott faanyagok / laminált bútorlapok / műanyagok / csempe és üveg felületek. ).

Ha a 100% biztosra és tartósságra akarunk menni, nagyon! finoman simogatva ( finom csiszolópapírral) körkörös mozdulatokkal ( odafigyelve, hogy ne karcoljunk bele a felületbe)  előérdesíthetjük a festendő felületet (de ez egyáltalán nem kötelező).

Én ( mivel abszolút vízbázisú festék párti vagyok ) a Harzo termékcsalád T-16 nevű tapadóalapozóját használom úgy általában mindenhez :). Ebből általában 2 réteg minimum kell a fekete/sötét felületekre, fehér vagy extrémen világos felületekre elég kevesebb is. ( De ezt úgyis látni fogod majd, mert addig kell az alapozó rétegeket - természetesen száradásuk után! - egymásra felvinni, míg nagyjából egységes fehér felületet nem kapsz ).  A Harzo T-16 árának érdemes több helyen ( kis szaküzletekben, webshopokban is ) utánaérdeklődni, mert nagyon nagy az árkülönbség az üzletek között. Ezen a linken tudod megnézni, hogy hol van a környékeden Harzo-t árusító bolt : Harzo termékeket árusító boltok listája

A Harzo T-16 teteje sajnos nem egy időtálló dolog ( gyorsan elhasználódik / elgörbül, a száraz festékdarabkák pedig visszapereghetnek a festékünkbe ),  ezért egy pár használat után a maradékot érdemes egy légmentesen záródó (pl.: befőttes) üvegbe átönteni, amit könnyebb lesz visszazárni. Miután kiöntöttünk a festékből, mindig töröljük le a doboz széléről a maradékot! A T-16 borzasztó vékony fém tetejének roncsolásmentes kinyitásához remekül használható a fogó: kicsit feszítsük fel a tetőt egy csavarhúzóval ,majd fogjunk rá a fogóval jó erősen és a fogót lefelé nyomva (erőkar szerűen) nyomjuk a tetőt felfelé ). A festékeket használat előtt mindig alaposan rázzuk / kavarjuk fel! 

Én úgy tapasztaltam, hogy a nagy egyenes felületeken leggyorsabban a szivacs fejű ( úgynevezett "lakkozó" ) hengerrel lehet haladni . Nekem ebből egy kicsi van, ami nagyon szuperül bevált! Én mindent IS ezzel festek! :) A lakkozó henger nem pazarolja a festéket és a minta, amit maga után hagy is sokkal szebb ( csúnya szóval "gyáribb") szerintem ,mint az ecsetvonások ( bár annak is megvan a maga bája ).  Külön szivacs fejet is lehet a hengerhez vásárolni ( ha elhasználódik ) ,  a nyél  pedig természetesen korlátlanul újrahasználható. ( A Bauhaus-ban vettük a hengert, ami cakkumpakk 200 ft volt. Egy csomag pót fej (a 2 db-os )  szintén hasonló összeg. ) 

A szivacshengerünk méretének megfelelően szükségünk lesz még egy műanyag tálkára is, amibe alapos felrázás/felkeverés után! kiöntünk egy kis! festéket.  Mártsuk bele a hengert a festékbe, utána egy kicsit döntsük meg a tálkát és (a festékmentes helyen) hengerezzünk pár gördítést, így a henger mindenhol egyforma festékmennyiséget vesz majd fel.

Ha ez megvan, egyenletesen hengereljük szét a festéket a bútor felületén. Próbáljunk egyszerre csak kisebb területet lefedni, és folyamatosan haladni a még le nem festett részek irányába. Ahol már festettünk, oda ne menjünk nagyon vissza, mert ( ha nincs megszáradva a festék ) még könnyen visszaszedheti a henger. A sarkokban / nehezen hozzáférhető helyeken használhatunk ecsetet ( a művészecsetek nagyobb verziói a legjobbak az ilyesmire ). Ha bárhol megfolyna a festék, azt a hengerrel könnyedén korrigálhatjuk.
Az első réteg alapozónk (főleg, ha sötét alapon dolgozunk) a legnagyobb igyekezet ellenére is látványosan foltos lesz (lásd a képen lejjebb).  Ne ijedjünk meg, ez teljesen normális! :) 
Arra viszont figyeljünk oda, hogy a festék ne folyjon meg sehol. Ahol már folyik a festék azonnal töröljük / hengereljük vissza ( ha rászárad, már csak csiszolással tudjuk javítani ) ! Az alapozó rétegeket addig rétegeljük majd majd egymásra (természetesen a rétegek tökéletes száradása után), amíg nagyjából szép egybefüggő fehér felületet nem kapunk. ( Természetesen a zománcfestékünk / fedőfestékünk is fog takarni, de az a biztos, ha az alapunk már önmagában is szép, egységes. )

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
Az első réteg mindig "felhős",de aztán minden egyes réteggel egyre egyenletesebb lesz

Ha a két ( vagy több ) réteg alapozónk megszáradt, már ugorhatunk is a zománcfesték / fedőfesték felvitelére . ( A T16-nak hivatalosan 12 óra a száradási ideje, de meg fogod látni, hogy (páratartalomtól függően) kb. 30 perc után teljesen száraz tapintású. Én - töredelmesen bevallom - eddig még soha nem vártam  ki a teljes hivatalos száradási időt, de te menj biztosra !!!!  )
IV. lépés - A Fedőfesték felvitele

Szóval ha a bútorunk alapozásával megvagyunk, jöhet is rá a zománcfesték / fedőfesték.

Illetve: A nagyon profik csiszolnak is 2 festékréteg között (nagyon finom, körkörös mozdulatokkal, 120-as vagy finomabb csiszolópapírral ). Én ilyen fényes alapon nem szoktam, egyrészt mert egy véletlenül erősebb húzás azért még ebben az állapotban "simán" visszakarcolja az alapozót (a karcvédelmet a lakk fogja adni), másrészt mert lusta vagyo ... khmm akarom mondani: odafigyelek hogy ne szálljanak rá pöszök / koszok. Ha odafigyelsz, hogy ne folyjon meg a festék, és ne szálljanak rá pöszök a frissen festett felületedre a csiszolás elhagyható.

Szóval festés: Mi a Bauhaus saját márkás festékét a Swingcolor 2 az 1-ben vízbázisú zománcfestékét használtuk ehhez a kisbútorhoz is. Ez a zománcfesték kedvező árú,vannak belőle egészen pici kiszerelések is, nagyon jól fed, és ami még hatalmas pozitívum: sokféle szín kapható belőle , így nem kell a színkeveréssel bűvészkedni (a fenti bútoron a RAL9001 krém fehér festéket láthatod ). Hátránya (ha lehet ezt annak mondani), hogy pontosan ugyanolyan tapintása van száradás után mint a fóliázott bútornak (műanyag). Ha természetesebb, finomabb tapintatú bútorra vágysz (vagy bababútort festenél) érdemes utánaolvasnod a krétafestéknek illetve a tejfestéknek (bár ezek meg sérülékenyebbek - de hát sajnos valamit valamiért).  Igazából bármilyen zománc / fedőfesték tökéletes a célra.
A legfontosabba  festékválasztásnál: vízbázisú rétegeket az oldószeres dolgokkal nem szabad vegyíteni! Ha mindenáron oldószeres zománcfestékkel / fedőfestékkel szeretnél festeni, ahhoz oldószeres lakk, és oldószeres hídképző alapozó fog kelleni majd! (Ilyen pl. az Otex). Mi a vízbázisú festékeket részesítjük előnyben, mert nem büdösek és kevésbé környezetszennyezőek.
Fontos az is, hogy tartsuk magunkat a festék fajtájához. Itt most nem a márkára gondolok, hanem a fényességre! Ha fényes fedőfestéket használtunk a lakk is legyen fényes, mert ha a fényes fedőnket selyemfényű lakkal kezeljük, az selyemfényű lesz. Mondjuk ezzel "korrigálni" is tudunk, ha nagyon félrenéztünk valamit. :) De a boltban figyeljünk oda! :)

Szóval festés: A fedőfestékből is nagyjából 2 réteg kell a tökéletes fedéshez, de ez is függ a festéktől és a színválasztástól ( Ha nagy az eltérés az alapozó színétől, akkor több kellhet. ) A festési módszer az alapozáshoz hasonló: szivacshengerrel vigyük fel a festéket a felületre, ügyelve ,hogy egyszerre csak kevés festéket használjunk, és azt jó alaposan hengereljük el. Ha ügyesen kezeljük a szivacshengert, nagyon festéktakarékosan lehet vele festeni.V. lépés - Lakkozás / zárás
Sokan mondják, hogy zománcfestékeket  nem kell lakkozni / a krétafestéket nem kell wax-xal zárni . Nos én ezt (saját tapasztalatból) cáfolnám. Valamennyire valóban strapabíróak a festékek önmagukban is, de a karc, folyadékfolt és kosz próbán hamar elbuknak megfelelő felületkezelés nélkül.  
Fő a biztonság alapon én minden zománcfestékkel festett felületet lakkozok, sőt minél tartósabb lakkot választunk, annál jobb.
Ha nem asztalt / pakolófelületet vagy más nagy igénybevételnek kitett bútort festünk, akkor a lakkozást elhagyhatjuk. 

A lakk, amit mi használtunk: a Basacolor vízbázisú parkettalakja. Azt kell mondanom, hogy ez egy nagyon tuti lakk, elég jól bír mindent (a tölgyfa lépcsőnket is ezzel lakkoztuk 7 éve, semmi baja! ) , az ára viszont hát ...  De természetesen a lakkozási fázishoz is választhatunk saját vélemény, bevált mátka, eladó ajánlás (és pénztárca) alapján lakkot. Nagyjából mindegyik ugyanolyan jó. ( Vannak kifejezetten gyerekbútorokhoz való vízbázisú lakkok is, sőt olyanok is amik UV védelmet is kínálnak. )  

 A lakkozás menete: Ha megszáradt a fedőfestékünk utolsó rétege is (remélhetőleg te kivártad becsületesen a száradási időt - nem úgy mint én ... ), lakkozzuk le a bútort ugyanazzal a technikával, amivel eddig festettünk. Jó lehet ha erre a célra külön lakkozó hengert (frisset) használunk, mert ahogy kopik a henger úgy kezd el kis szivacsdarabkákat pöszölni, amit nem szeretnénk a lakkban látni.  Lakkból is 2 réteg kell (aki tutira megy az érzékenyebb felületekre tehet többet is ). A nagyon nagyon profik két lakkréteg között is csiszolnak (szuper finom csiszolópapírral), de ezt már tényleg csak a maximalistáknak ajánlom :) Nagyon fontos, hogy a lakk száradási idejét mindenféleképpen várd ki! 

A lakk és a festék hiába szárad meg, még egy pár napig "ragacsos" tapintású lehet (ez normális, ne ijedjünk meg!). Arra viszont figyeljünk oda, hogy ne pakoljunk rá / bele egyből ilyenkor, mert később elég nehéz lesz felszedni a dolgokat. Különösen ügyeljünk, hogy papír vagy más nedvszívó felületek ne érintkezzenek ilyenkor a bútor felületével, mert kellemetlen transzferálási élményben lehet részünk.   ( Még véletlenül nem saját tapasztalatból mondom... :)) ) Ez a ragacsosság egy pár napon belül elmúlik, amikor a bútor teljesen kiszárad. ( Jól szellőző, száraz helyen tartsuk ha lehet. )


  VI. lépés - Élvezzük a szép új bútorunkat! 

És dicsekedjünk el mindenkinek velük! Plusz meséljétek el mindenkinek, hogy itt, a BornToDIY blogon olvastátok, hogy hogyan kellett csinálni ! ;)   
Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
A szobanövény dömpingért elnézést kérek, de "sajnos" szeretek növénykéket is menteni.

 
Utóirat - tapasztalatok
Amikor megírtam ezt a blogbejegyzést (5 évvel ezelőtt, elsőként a témában! ) még természetesen minden túl friss volt, ahhoz hogy bármilyen valós használati tapasztalatot írhassak, de úgy érzem megérdemlitek, hogy mindenről beszámoljak nektek :)
Szóval jelentem: a bútorok meglepően jól bírják a hétköznapi használatot! 
A kosz teszten tökéletesen teljesített, ugyan ahol a nagy nehezebb virágok cserepét tologattam takarításkor itt -ott kicsit megkarcolódott a festés, de nem vészes.  Viszont az (több bútor kapcsán is) kiderült már a számomra, hogy ezek a festett bútorok a foltokat hagyó dolgokat nagyon nem szeretik.   Ha bármilyen színező anyag ráfolyik a  festett felületre (pl: szörp, kávé, bor, tea stb.) azt azonnal töröljük le, különben egy letörölhetetlen halvány foltot hagy majd a bútoron.  A virágok miatt néha kifolyó vizet is megsínylette kissé a szekrény, de ez szerintem nem a festés hibája, hanem inkább a bútor típusából adódó sajátosság (megszívta magát a farostlemez vízzel és felpúposodott néhány helyen ). Összehasonlítottam most egy szintén 5 évvel ezelőtt (újonnan) vásárolt Jysk-es lakkozott fenyőbútorunkkal és azt kell mondjam,hogy az általam festett bútor magasan nyert, még úgy is, hogy nem igazán rendeltetésszerűen használom. Azt hiszem a fenyőkomódunk személyében meg is van az új alanyom átfestésre :)  De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, lefotóztam nektek, hogy milyen most a bútor és az egyik legrosszabbul kinéző pontján a festést:

Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
Laminált / fóliázott bútorok átfestése egyszerűen, olcsón, házilag - bútorfestés lépésről-lépésre
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

laminált bútor

bútorfestés

bútor

bútor felújítás

bútor felújítás házilag

bútorkészítés

festés

festés házilag

bútorfestés házilag

bútorfestés kezdőknek

fóliázott

fóliázott bútor

fóliázott bútor festése

fóliázott bútor festése házilag

műanyag festés

üvegfestés

alapozó

fedőfesték

tapadóhíd

tapadóalapozó

felújítás

egyszerű

olcsó

lakásdekoráció

lakberendezés

kreatív lakberendezés

kreatív lakásdekoráció

bútor átfestése

bútorátalakítás

bútor átalakítása

bútor átalakítása egyszerűen

bútor átfestése egyszerűen

otthon

bútor modernizálás

harzo t-16

bútorfelújítás

átalakítás

csináld magad bútorfestés

diy bútorok

bútorok házilag

bútorkészítés otthon

kézzel készült bútor

diy bútorátalakítás

diy bútorfestés

bútorfestési technika

bútorfestési tipp

bútorfestési trükk

bútorfestés lépésről-lépésre

festési technika

festés kezdőknek

kreatív ötletek bútorokból

kreatív ötletek bútorokkal

bútor ötlet

diy bútor

bútorkészítés házilag

barkácsolás

olcsó bútor

fölújítás

diy felújítás

csináld magad felújítás

csináld magad átalakítás

diy átalakítás

felújítás saját kezűleg

sk felújítás

bútorlap

bútorlap festés

bútorlap festés házilag

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!