Ajjaj! :( Úgy tűnik, hogy egy olyan régi böngészővel nézed az oldalt, ami nem támogatja a Mindy bizonyos funkcióit (pl.: kedvencekbe rakás, belépés ... ) Kérlek a jobb böngészési élmény és biztonságod érdekében frissítsd a böngésződet, vagy telepíts fel egy újabb és biztonságosabb verziót:
 Chrome  Firefox  Safari  Internet Explorer  Edge 
DIYKipróbáltukMegcsináltuk! (kreatív DIY ötletek máshonnan)

Párnákon ülő levendula baba ( levendulapárnás rongybaba varrás maradék anyagokból )

Anyák napjára keresgéltem meglepetés ötletet, amikor szembe jött velem egy aranyos, Tilda stílusú Borsószem hercegkisasszony baba. Egyből beleszerettem és bevillant az ötlet: miért ne csinálhatnék a hercegnő mintájára levendulapárnás babát? RENGETEG maradék dirib-darab anyagom van, amiből nem egyszerű értelmes dolgokat kihozni, de ez a baba remek választás volt erre is!  Természetesen az alap ötletet, most is Teklásítottam, és bár sajnos ( mivel megint a saját fejem után mentem ) részletes szabásmintás útmutatót nem készítettem, de összegyűjtöttem neked egy pár hasznosságot, ami alapján te is egyszerűen el tudsz majd indulni!
Az alap ötletet Etsy-n böngészgetve találtam. Íme NinaDollsAndToys szuper aranyos Borsószem hercegkisasszony babája:

A kép tulajdonosa és forrása a NinaDollsAndToys 
Szuper aranyos ugye? Én egyszerűen imádom a Tilda stílusú babákat! Nekem sajnos esélyem nem lett volna megvásárolni a kész babát, na meg nem is teljesen ezt szerettem volna, de az alap ötlet nagyon tetszett így hát ( teljesen kezdő varróként ) belevágtam a saját ( levendula ) babám legyártásába.  ( Lehetséges amúgy, hogy valamelyik magyarul is megjelent Tilda könyvben nyomtatott formában elérhető az eredeti Borsószem hercegkisasszony szabásmintája ( nagyon gyanús ). Ha ismered a kiadványt, kérlek írd meg melyik az és belinkelem ide ! :)  ) 

Igaz, az én babám Nináéhoz képest csak egy bénácska "utánzat", de nekem tetszik, és remélem neked is fog ! :) 

Hogy készült a Teklás levendula - Borsószem hercegkisasszony baba?

- A párnák szabásmintája egy egyszerű ( kb 1 cm ráhagyásos ) négyzet volt,  amit összevarrás után nem csak vatelinnel, hanem levendulavirágzattal is töltöttem, így puha is lett és mindemellett szuper illatú!  A párnákat a babám alól ( a masni kikötése után ) egyenként is fel lehet használni: mindegyiknek külön akasztót készítettem, amivel fel is lehet majd lógatni őket ( levendula illatpárna szerűen ).
- A rongybaba szabásmintája teljesen saját kútfőből jött: egyszerűen lerajzoltam a lábakat, karokat testet (egyben a fejjel) összevarrtam és ilyen lett :)  De, hogy egy kicsit nagyobb segítség is legyek a semminél, ez a baba minta amit most találtam nagyjából hasonló az enyémhez ( egy nagyon-nagyon egyszerű alap rongybaba testet képzelj el): https://amie-scott.com/2015/08/28/rag-doll-sewing-instructions/
- A levendula baba ruhája is szuper egyszerű: egy téglalaphoz hozzávarrtam a két hosszanti szélén a csipkét, ezután a  összevarrtam a két "csipkétlen" szélét és középen behúztam madzaggal ( ez lett a dereka )
- A baba ( Leia hercegnős ) haja házi pólófonalból készült ( barna pamut "póló" jersey anyagból kivágott csík, ami egy kicsit meg lett nyújtva, így lett ilyen különleges sodrott nudli alakja ). ezt egyszerűen hozzávarrtam a fejhez.
- A levendula baba szeme két francia-csomó, az arcpír pedig igazi emberi (vízálló) arcpirosító :) 
- A rózsa a kezében eredeti rendeltetése szerint kislányoknak való hajcsat volt, de egy mini horgolt- vagy selyem virág ugyanolyan tökéletes!

A szárny és a korona lemaradtak,mert azt már túl soknak éreztem (plusz nem kifejezetten hercegnőt, vagy angyalkát szerettem volna, inkább csak egy aranyos ülő kislányt)

Nagyon sok helyen ( nem csak a levendulapárnák zárásához ) a láthatatlan öltést (avagy a létra öltést) használtam:És egy kis extra ráadásként ide kattintva elolvashatod Borsószem hercegkisasszony meséjét.

És íme a Teklás, levendula ( nem kifejezetten ) Borsószem hercegkisasszony baba :) 
Neked, hogy tetszik?
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! ^^ Remélem örömöd leled majd az alkotásban !  Nagyon örülnék neki, ha megmutatnád, hogy mit alkottál ( hozzászólásba tudsz beszúrni képet is ), illetve nagyon hálás lennék, ha megosztanád ezt a bejegyzést másokkal is!  További szép kreatív napot kívánok!
Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is:
Címkék:

varrás

varrott

textil

anyag

kreatív ötlet textilből

kreatív ötlet anyagból

kreatív ötletek

elkészítettük

megcsináltuk

sk

kézzel készült

diy

levendulapárna

párna

párnán ülő baba

párnás baba

baba párnán

baba

babakészítés

babavarrás

rongybaba

rongybaba készítés

rongybaba varrás

rongybaba szabásminta

hercegnő

hercegkisasszony

borsószem hercegkisasszony

mese

levendulapárna varrás

levendulapárna készítés

levendula

illatpárna

levendula illatpárna

levendula illatpárna varrás

illatpárna varrás

illat

illatos

ajándék

kreatív ajándék

ajándék varrás

varrott ajándék

ajándék textilből

textil maradék

anyagmaradék

varrás maradék anyagokból

pólófonal

Reklám
Kérdezni szeretnél? Elmondanád a véleményed? Kattints ide és szólj hozzá!
Hálás lennék, ha megosztanád velünk az elkészült alkotásaidat, véleményed / észrevételeid. Ha kérdeznél, arra is nagyon szívesen válaszolok ( amint időm engedi ). Azonban a hozzászólásnak van pár egyszerű alapszabálya, amiket (mindannyiunk érdekében) kérlek tarts be. A legfontosabb a kulturált viselkedés: úgy beszélj másokkal, ahogy szemtől szemben is beszélnél velük, és ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, viselkedjenek mások. Ha ezt betartod , baj nem lehet :) Ide kattintva olvashatod el a részletes oldal szabályzatot
Reklám
Nagyon örülök, ha megosztod az itt található tartalmakat másokkal is, de kérlek becsüld meg a munkám annyival, hogy ezt a pár dolgot minden esetben betartod:
● Cikkenként maximum egy kép és egy pár sor ( fontos információkat, pl.: receptúra ) NEM tartalmazó kedvcsináló szöveg osztható meg, jól látható (a blogunkat forrásként megnevező) forrásmegjelöléssel
A borntodiy.hu képei és szöveges tartalmai a BornToDIY Blog szellemi tulajdonát képezik, az oldalunkon megjelenő minden tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.  Blogunk használatával felhasználási (és megosztási) feltételeinket automatikusan tudomásul veszed és elfogadod (bővebben itt)
Rólunk / Bemutatkozás
Tetszik ? Oszd meg másokkal is ! ❤
Legérdekesebb DIY ötletek
Szerzői jog / Copyright
Legfrissebb DIY ötletek
Szereted a szuper árakat és a kedvezményeket?
Többezer kreatív ötlet egy helyen!